середу, квітня 06, 2016

Перегляд вистави "Неаполь-місто попелюшок" в Національному академічному українському драматичному театрі імені М. Заньковецької

 У рамках відзначення Міжнародного дня театру та з метою естетичного виховання школярів 5 квітня 2016 р. учні 9-Б (кл. керівник Гойда Н.В.) переглянули виставу "Неаполь-місто попелюшок" в Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької. 
У виставі піднімається актуальна і наболіла тема для багатьох українців: виїзд жінок до Італії на заробітки. Постановка народного артиста України та художнього керівника театру Федора Стригуна вражає глибиною розуміння цієї проблеми, чудовою грою акторів, цікавим прийомом зображення плинності часу і близькістю сюжету багатьом людям.

Дія вистави здебільшого відбувається в Італії. Українка за походженням, колишній музикознавець, працює прислугою у літньої пані. На відміну від своєї родички, яка приїхала до прекрасної Італії в пошуках багатого чоловіка, наша героїня, постійно плачучи, мріє заробити гроші, щоб викупити своє колишнє житло і повернутися у свою сім’ю.
Усе здавалося б доволі просто та нецікаво, але саме так часто трапляється в житті. Автор п’єси Надія Ковалик у «Неаполі…» намагалася поставити скоріше гостру соціальну ідею, яка не знаходить у нашому суспільстві свого вирішення, а все частіше стає причиною до сімейних трагедій.

Немає коментарів:

Дописати коментар