понеділок, квітня 25, 2016

Проведення «Дня цивільного захисту» у школі

На виконання наказу відділу освіти від 17.02.2016 року № 47 «Про затвердження Плану основних заходів ЦЗ відділу освіти Шевченківського району управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради на 2016 рік», з метою перевірки здобуття учасниками навчально-виховного процесу знань і вмінь з питань особистої безпеки в умовах загрози та виникнення НС, користування засобами захисту від її наслідків, вивчення правил пожежної безпеки та основ цивільного захисту 21.04.2016 р. у нашій школі проведено «День ЦЗ. Залучені до Дня ЦЗ:

· керівний, педагогічний склад і технічний персонал школи;
· керівний та особовий склад формувань цивільного захисту в складі, визначеному шкільним наказом;
· учні 1-11-х класів.
Основна мета Дня ЦЗ:
- Практична перевірка здатності учасників навчально-виховного процесу грамотно і чітко діяти щодо захисту свого здоров`я та життя при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.
- Формування в учасників навчально-виховного процесу впевненості в ефективності заходів, які проводяться з цивільного захисту.
- Формування та розвиток в учасників навчально-виховного процесу високих морально-психологічних якостей: відваги, мужності, витримки, ініціативності, спритності, здатності самовіддано виконувати завдання ЦЗ.
Головні завдання Дня ЦЗ:
- Забезпечення вдосконалення учасниками навчально-виховного процесу теоретичних знань і практичних навичок щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій.
- Практична перевірка здатності учасників навчально-виховного процесу діяти за сигналами оповіщення, користування засобами індивідуального захисту.
- Навчання керівного складу органів управління та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією заходів ЦЗ щодо проведення цих заходів в школі.
     На високому рівні в актовому залі проведено виховний захід «Чорна зоря Чорнобиля» (відповідальні Савенець Н.М., Горобець В.Д., Кульчицький П.Г., Піцишин Ю.Б.).
   Змістовні відкриті уроки провели вчителі: Посіко Р.М. (2-А клас), Басараба Т.М. (2-Б клас), Глава І.В. (2-В клас), Гавриш Л.П. (2-Г клас).
   Учні 6-А, 6-Б, 6-В, 6-Г класів та курсанти 5-ого курсу ЛУБЖД: Бойкут Р.О., Побережна К.С., Соханич А.М., Зведенюк С.П. переглянули презентації на теми «Пожежна безпека», «Хімічна безпека», «Небезпека радіоактивного впливу на організм». 
   Інструктори з невідкладної допомоги Шевченківського РОТЧХ Балух Олена та Семчишин Ольга провели змістовні практичні заняття з учнями 9 -х та 10-х класів, під час яких на манекенах відпрацювали правила надання першої невідкладної допомоги: при зупинці дихання (прийом штучного дихання), при зупинці серця (закритий масаж серця), зупинка різних видів кровотеч (накладання джгута та пов’язок) та інші випадки першої допомоги.
В спортивному залі школи проведено змагання-естафету з учнями 11-А та 11-Б класів. В програму входило: одягання протигазів та транспортування потерпілого, підтягування на перекладині, перетягування канату, силові вправи (відповідальні: Жорданія Ю.В. та Лоїш О.В.).
У вестибюлі школи організували виставку малюнків на тему «День ЦЗ у школі», учні 6-8-х класів випустили змістовні плакати, 9-11-ті класи – газети до Дня ЦЗ. 
Після ввідної «Увага всім!» організовано відбулася евакуація учнів, керівного складу, невоєнізованих формувань школи.
На першому поверсі в фойє було розгорнуто ПЕП зі всіма відповідними формуваннями.
Заплановані заходи Дня ЦЗ виконані успішно в повному обсязі.

Немає коментарів:

Дописати коментар