пʼятницю, листопада 25, 2016

Урок безпеки з рятувальниками

У рамках  Тижня безпеки життєдіяльності 23 листопада 2016 р. учні нашої школи зустрілися із фахівцями ДСНС  для проведення  уроку безпеки.
Мета уроку:   удосконалення теоретичних знань у сфері безпеки життєдіяльності, та спрямований на формування безпечної поведінки дітей шкільного віку у надзвичайних ситуаціях різного характеру. 
Головний фахівець сектору зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області, капітан служби цивільного захисту п.Христина Авдєєва  нагадала  учням основні причини виникнення пожеж у побуті, навела реальні приклади виникнення пожеж через недотримання правил пожежної безпеки вдома. Упродовж усього тренінгу п. Христина використовували мультимедійні засоби, аби учні краще запам’ятали необхідні правила, а урок відбувся у більш цікавій формі.
Учні 5-8 класів брали активну участь в практичній частині уроку, правильно відповідали на запитання.
Вогнеборці також звернули увагу школярів на те, що неодноразово до Служби порятунку «101» надходили повідомлення про замінування шкіл міста, торгових центрів чи вокзалів. Практично в усіх випадках повідомлення виявлялися жартом когось зі школярів чи просто мешканців області. Тому рятувальники застерегли від вчинення таких жартівливих дзвінків, адже в цей момент може трапитись дійсно надзвичайна ситуація. Крім того, за такі дзвінки передбачена кримінальна відповідальність.

Така зустріч -  прекрасна можливістю розповісти дітям елементарні правила безпеки власного життя. Адже від того, чи знають вони правила поведінки в побуті і як діяти в різних небезпечних ситуаціях, іноді залежить їхнє життя.












Немає коментарів:

Дописати коментар