пʼятницю, жовтня 19, 2018

У гості до Івана Франка




Щорічно учні та вчителі СЗШ  №99 відвідують  культурні та історичні пам’ятки України.
З метою кращого ознайомлення з життєвим шляхом Івана Франка, його творчістю, залученням учнівської молоді до вивчення й осмислення постаті Каменяра, його спадщини 17 жовтня 2018 р.  учні  7-В, 7-Г, 8-В класів разом із класними керівниками Новіцькою Н. М., Цьолків У. Б., Олексюк Л. М. та вчителем християнської етики Лемішкою О. Ю. відвідали  Літературно-меморіальний музей   Івана Франка в селі Нагуєвичі.
Учні побачили дім, в якому народився  великий Каменяр, пасіку, господарські будівлі, кузню, де працював його батько, а малий Івась слухав історії людей, які приходили по допомогу й поради (музей «Садиба Івана Франка»).
Опісля пройшли стежкою І.Франка, де могли через пам’ятники, які зробили митці у вигляді матері, батька, коханої, каменяра,  ще раз поринути у світ Франкових творів. На «Галявині казок» усі згадали персонажів твору «Лис Микита».
Набравшись сил на пікніку, відвідали  цілюще джерело Ярина в Діброві. Легенда розповідає, що саме тут прозріла дочка багатого шляхтича, умившись водою із джерела.  Перше, що вона промовила: «Я бачу Матір Божу». З того часу люди приходять до нього, щоб зцілитись. Тут ми молилися за мир в Україні, також заносили до Пресвятої Богородиці особисті прохання.
З прекрасним настроєм та впевненістю, що все у нас буде добре, повернулись додому, щоб поділитися неймовірними враженнями.






Немає коментарів:

Дописати коментар