середу, травня 18, 2016

Участь в урочистій Академії з нагоди 50-ліття служіння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Київській архієрейській кафедрі


 12 травня 2016 року учениці нашої школи Тітаренко Злата (2-А клас) та Тітаренко Соломія (7-А клас), учасниці дитячого танцювального ансамблю «Цьомочки», взяли участь у концерті урочистої Академії з нагоди 50 - ліття служіння Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета на Київській архієрейській кафедрі.

На сцені Палацу "Україна" Святійшого Патріарха Філарета з ювілеєм привітав Президент України Петро Порошенко, який високо оцінив архіпастирське служіння Патріарха, висловив глибоку вдячність йому за молитви, жертовне служіння Богу і українському народу.
Від імені повноти Української Православної Церкви Київського Патріархату Предстоятеля привітали члени Священного Синоду. Святкову адресу оголосив Патріарший намісник митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній. З нагоди ювілею, за виключні заслуги з відродження духовності в Україні, утвердження Помісної Української Православної Церкви, за багатолітню невтомну працю на ниві служіння Церкві та Україні Святійшого Патріарха Філарета було відзначено особливою найвищою церковною нагородою - Великим Хрестом ордена Святого рівноапостольного князя Володимира. Зі словами вітання до Патріарха Філарета звернувся Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. Після цього Святійший Патріарх Філарет звернувся до присутніх з промовою, в якій окреслив шлях свого архієрейського служіння, ті труднощі, з якими довелося стикатися Церкві у радянські часи, а також виклики, які постали перед нею в новітній період державної незалежності України. 
В урочистій Академії також взяли участь народні артисти України Ніна Матвієнко, Оксана Білозір, Герой України Василь Зінкевич, заслужений артист України Олег Павлишин, заслужена артистка АР Крим Ленара Османова. Свій вірш, присвячений Патріарху Філарету, прочитав заслужений артист України Петро Мага. Завершилася концертна програма співом «Многоліття» зведеним колективом виконавців під керівництвом заслуженого артиста України протоієрея Назарія Дадака.

Немає коментарів:

Дописати коментар