четвер, березня 08, 2018

Участь у презентації виставки «Слідами блаженного отця Омеляна»


Отець Омелян Ковч ніколи не переставав служити людям. Він не боявся, наражався на різні небезпеки. Отець Омелян був арештований спочатку на наших землях, а потім в концтаборі ... він посвятився тим людям до кінця і навіть не бажав звідти звільнитись...

 Владика Ігор, 
Архиєпископ і Митрополит Львівський.

7 березня 2018 року в Музеї історії релігії представили експозицію, присвячену греко-католицькому священику, місіонеру, капелану УГА, громадському діячу, священномученику Омеляну Ковчу. На відкриття виставки були запрошені педагоги школи,а також представники духовенства,міської влади, члени Братства та члени родини.
Виставка присвячена річниці створення «Братства імені блаженного священномученика Омеляна Ковча».
В експозиції «Слідами блаженного отця Омеляна» презентували особисті літургійні речі отця - фелон, єпитрахиль, нарукавники, пояс. А також скарбничку із церкви Святого Івана Хрестителя села Коросне Львівської області, де правив отець Омелян. 

Серед експонатів – фото з місць, де служив отець Омелян, з тематичних вечорів, зустрічей, виставок, відкриття меморіальних дощок, а також сімейні фотографії отця і документи, пов’язані з його життям і діяльністю.





Немає коментарів:

Дописати коментар