середу, квітня 26, 2017

Урочисте вручення Звітів за результатами енергоаудитів шкільних будівель для представників знз міст- партнерів Проекту USAID - переможців конкурсу на зменшення споживання електроенергії

26 квітня в Києві відбулася урочиста церемонія вручення звітів за результатами енергоаудитів шкіл-переможців конкурсу на зменшення споживання електроенергії, який проводив Проект USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні" (Проект USAID) серед 78 навчальних закладів з 16 своїх міст-партнерів (по п’ять з кожного міста). За час проведення змагання учні разом з учителями змогли заощадили понад 41 тис. кВт∙год електроенергії, що в грошовому еквіваленті дорівнює 78 901 грн. 

Відповідно до умов змагання, журі обрало по одному переможцю з кожного міста. За підсумками конкурсу 16 українських шкіл, які показали максимальний результат економії електроенергії, отримали від Проекту USAID сертифікати на проведення під час опалювального сезону 2017 року перевірки шкільних систем теплопостачання, водопостачання та водовідведення, а також електропостачання. За результатами таких енерегоаудитів експерти Проекту USAID розробили для навчальних закладів по три варіанти найбільш дієвих енергоефективних заходів, розрахували обсяг необхідних інвестицій для їх реалізації, а також можливий термін окупності. 
Відкриваючи урочисту церемонію, Діана Корсакайте, директор Проекту USAID, зазначила: "Проведення таких конкурсів дає можливість не тільки пояснити дітям важливість збереження енергоресурсів, але й сформувати у них ощадливе відношення до житлово-комунальних послуг в цілому. У майбутньому це забезпечить зміцнення енергонезалежності України, до якої ми з вами так прагнемо. Якщо всі школи-переможці нашого конкурсу найближчим часом реалізують запропоновані експертами Проекту USAID оптимальні пакети енергоефективних заходів, то разом вони зможуть щорічно економити до 7,8 млн кВт∙год або до 8,4 млн грн". 

У Програмі заходу  також  взяли участь: 
- представники Проекту USAID, Держенергоефективності, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, Міністерства освіти і науки України;
- Кадрія Сафіуліна,старший консультант із питань залучення громадськості Проекту USAID, к.т.н., доцент;
-Катерина Шишка,директор із технічних питань ЕСКО «ЕнергоІнжиніринг»
-Руслан Тормосов, виконавчий директор ВБО «Інститут місцевого розвитку», старший спеціаліст з енергетичного планування Проекту USAID, к.е.н., доцент;
- Віра Ілляш, директор із питань комунікації та зв’язків із Урядом Проекту USAID.
Окрім звітів за результатами енергоаудитів, експерти Проекту USAID представили учасникам заходу огляд можливих джерел та механізмів фінансування реалізації запропонованих енергоефективних заходів.
Наша школа взяла участь у врученні та отримала Технічний звіт з енергоаудиту з детальним аналізом наявного рівня споживання енергоресурсів, чинників втрат енергії, потенціалу економії енергоносіїв у школах тощо. У документі запропоновано рекомендації щодо впровадження енергоефективних заходів задля зниження енергоспоживання, економії фінансових ресурсів та поліпшення теплового комфорту у школі. 











Немає коментарів:

Дописати коментар