пʼятницю, березня 20, 2015

Приятель молоді о. Боско у нашій школі

Протягом тижня учні та вчителі нашої школи мали нагоду прийняти пропозицію покровителя молоді о. Івана Боска стати його друзями. 

Цей отець, що став батьком, вчителем, вихователем сотні молодих людей протягом століть є опікуном самотньої молоді. Для педагога о. Івана Боска важливим було те, що релігія і розум-це два стовпи, на яких спирається вся його виховна система.
Нехай ми всі звершимо своє завдання і здобудемо своїм життям і своїм служінням святість, адже о. Іван дав нам гарну пораду: «Одна година праці зранку увечері стане скарбом».

Святий Іван Боско (1815-1888), знаменитий італійський педагог та основоположник Салезіянського згромадження, члени якого піклуються про добро найбіднішої та найбільш потребуючої молоді, пізнав через чудесний сон в дев’ять років свою місію в житті.
Його життя, присвячене вихованню молоді, було сповнене різних труднощів, які він зазнавав не лише від своїх найзапекліших ворогів, але й також від найближчих друзів.
З поміччю Божого Провидіння та Пресвятої Богородиці, до якої він завжди звертався на молитві, як до Марії Помічниці Християн, вдалось йому повністю зреалізувати чудесний від Бога сон. Сьогодні весь світ величає його як «апостола та вчителя молоді».

Немає коментарів:

Дописати коментар